Aktuális akciók

Pillantás Optika Sárbogárd akció

Pillantás Optika Sárbogárd akció

Részletekért és további akciós ajánlatokért kattintson IDE

Partnereink

Országos ingyenes UV-teszt és szaktanácsadás 2012.

Országos UV Teszt
A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében, valamint a Magyar Optikus Ipartestület támogatásával 2012. tavaszán ismét megrendezésre kerül az „Országos UV Teszt” elnevezésű rendezvénysorozat, melyben közel 200 szakértői pont (optika) vesz részt, így a Pillantás Optika is!

A program 2012. május 2. és 31. között kerül megrendezésre.

országos uv teszt

Az idei 2012-es évben az UV TESZT PROGRAM célja, az előző évekhez képest, nem a szemüvegek UV szűrésének ellenőrzése, hanem az, hogy felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy a jó minőségű UV szűrős napszemüvegek mellett bizonyos optikai szemüvegek és kontaktlencsék is rendelkeznek UV szűrő képességgel.

Az akció további célja, hogy a látásellenőrzés során ezek közül az UV védelmet biztosító eszközök közül a vásárló igényeinek leginkább megfelelő megoldást ajánljuk.

A program célja
Magyarországon egyre tudatosabban keresik a vásárlók az UV szűrős napszemüvegeket. Ezen a területen az ellenőrzés hiánya hívta létre az „Országos UV Teszt”-et.

A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület fel kívánja hívni a figyelmet arra a fontos tényre, hogy a napszemüvegeken túl az optikai, dioptriával rendelkező szemüvegek UV szűrő képessége a jövőben ugyanolyan fontossággal bír mint a napszemüvegeké, valamint a kontaktlencsék UV szűrő képessége is előtérbe kerül.

Az általános klíma változás hatásai egyre inkább arra irányítják a figyelmet, hogy szemünk védelme az elsődleges szempont. Társadalmi felelősség vállalásunk, hogy megakadályozzuk az UV sugárzás által okozott szembetegségek kialakulását, valamint felhívjuk a figyelmet a gyerekekre, akik fejlődésük során hatványozott veszélynek vannak kitéve.

UV-teszt

További információ
A program gördülékeny lebonyolítása és támogatása érdekében a Magyar Látszerész Szövetség információs központot üzemeltet, mely telefonon, vagy akár az interneten elérhető adatbázis segítségével pontos és gyors információt biztosít a résztvevő üzletek és fogyasztók részére.

A program honlapján (www.uvteszt.hu) minden érdeklődő információkat találhat az „Országos UV Teszt” akcióban résztvevő üzletekről, a kezdeményezés céljairól és az ahhoz kapcsolódó eseményekről.

Az UV-sugárzásról bővebben itt is olvashat: Hogyan óvjuk meg szemünket a káros UV-sugarakkal szemben?